Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Watch My Κατάντια ! ! !

Eurovision έρχεται σε λίγες μέρες και είναι δυνατόν να μην ασχοληθώ; Χρησιμοποιώντας ως πρότυπο το Star και τις μεσημεριανές εκπομπές, αυτό το post το αφιερώνω στην "υπέροχη" Κατερίνα Σουλιώτη, γνωστή "δημοσιογράφο" του Star, αλλά και σε μία κοπέλα, που όταν έμαθε για το εν λόγω post, μου είπε να μην πω τίποτα άσχημο για τον Γιώρκα Λούκα, το "κουκλάκι".
Δεν θέλω ούτε να μιλήσω για 12άρια, ούτε για πρώτη θέση,ούτε τίποτα.Θέλω απλά να συνδέσω τους στίχους του τραγουδιού με την ελληνική πραγματικότητα με σκοπό να αντιληφθουμε ότι η νοοτροπία των Ελλήνων εύκολα χωράει σε ένα μουσικό κομμάτι.Ξεκινάμε λοιπόν:

-I was born so betrayed, who am I - what I'll be?
What is mine in this life? 
Κλασικός Έλληνας ! ! ! Προδομένος ΠΑΝΤΑ εκ γενετής, δεν φταίει σε τίποτα και δεν γνωρίζει τίποτα. Απορεί για τα πάντα και θέλει να μάθει τι του ανήκει (με στόχο μάλλον να το χάσει)

-Just the heaven and sea
Ήρθε η απάντηση! Μόνο η θάλασσα και ο παράδεισος σου ανήκουν Έλληνα! Είναι ιδιαίτερα σωστό το γεγονός ότι ΔΕΝ αναφέρει τον αέρα, καθώς πληρωνουμε και αυτόν τη σήμερον ημέρα. 2/2 μέχρι στιγμής στην σύνδεση μας.
-No I won't give them up, they're my fortune, my proof
Don't believe what you hear, cause their truth kills your truth
Η πρώτη γραμμή είναι η γνωστή ψευδαίσθηση που μας διακατέχει.Είμαστε Έλληνες, παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΠΟΤΕ ΡΕ! Τίποτα περισσότερο.Ούτε λεφτά έχουμε, ούτε δουλειές αλλά το συρτάκι ειναι συρτάκι και πρέπει να το τιμήσουμε. Η δεύτερη γραμμή συνεχίζει να με επιβεβαιώνει ότι οι στίχοι είναι καθαρά η νοοτροπία μας. Η αλήθεια τους σκοτώνει τη δική σου. Δηλαδή η αλήθεια τους (ότι πάμε γενικά προς τον γκρεμό) σκοτώνει (σου παίρνει τα φράγκα) την δική σου ( "Έλα μωρέ χαλαρά θα τα βγάλουμε πέρα μωρέ,ποιοί Ευρωπαίοι γατάκια;")
Χαλαρρρά!
-The duty I've got is my war against fear
and I want you with me, I want you so near
Εδώ μας τα χαλάει λίγο.Ντάξει προφανέστατα μιλάει για ένα γκομενάκι που θέλει κοντά του στις δύσκολες στιγμές.Γνήσιος Έλληνας δηλαδή όσων αφορά αυτήν τη θέληση.Βέβαια, οι στίχοι μιλούν για αγώνα κατά του φόβου.Σε αυτό το σημείο υπάρχει η εξαίρεση της θεωρίας μου ( που όσο με απογοητεύει άλλο τόσο την κάνει σωστότερη). Ο Έλληνας δεν έχει φόβους ρε παιδιά.Όλα είναι κατώτερα από αυτόν και αν κάποιος πρέπει να φοβάται, αυτός είναι όλος ο υπόλοιπος κόσμος.Ποιος να κάνει έναν πατριώτη μας να "σκιαχτεί"; ΟΥΔΕΙΣ!
-Το κεφάλι ψηλά και τα χέρια ανοιχτά!
NO COMMENTS. Κεφάλι ψηλά για να μην βλέπεις που σου σουφρώνουν την τσέπη και ανοιχτά χέρια για κάνα παραπάνω φράγκο.Όπως όλοι μας.Ανηξεροι για το πώς μας τα "έφαγαν" και επομένως ανοίγουμε χέρια για να τα πάρουμε πίσω! Το δεύτερο ημιστίχιο είναι φυσικό ακόλουθο του πρώτου.

Πολύ δύναμη λέμε!
-Την έχει η ψυχή μου τη φωτιά
τους φόβους όλους καίει μοναδικά
τα βήματά μου κάνω ως το Θεό
κι αν πέσω εγώ ξανά θα σηκωθώ
Περίμενα πώς και πώς να φτάσω στο ρεφραίν! Είναι ολόκληρο μία επανάληψη των όσων προείπα.Ψυχάρα του Έλληνα, δύναμη, φόβος( ; ),πάθος τόσο τρομερό που φτάνει τα όρια της θεοποίησης και φυσικά ανυπέρβλητο θάρρος και ανδρεία που κάθε φορά που πεφτει είναι σαν να μην έπεσε! Δηλαδή εγώ θυμάμαι και την πρώτη φορά που ακούστηκε το ΔΝΤ για την Ελλάδα όλοι αντί να ήταν κατάκοιτοι ΧΟΡΟΠΗΔΑΓΑΝ!
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι κοροίδια αυτό το τραγουδι γιατί όλοι όσοι ασχολούνται το χαρακτηρίζουν ως το πιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ από όλα τα προγενέστερα. Έχοντας αναλύσει τους στίχους λοιπόν καθώς και ένα προφητικό χάρισμα θα διατυπωσω την εξης απορία: Όταν πατώσει το τραγούδι, δεν θα πατώσει και το περιεχόμενο του; Ή θα έχουμε τα γνωστά: Νικητής στις καρδιές μας;

ΥΓ.1: Κάτι για το τραγουδι το ίδιο τώρα. StereoMike πώς είναι δυνατόν να αποκαλείσαι έτσι και να μην μπορείς να προφέρεις το dance; Και ο Λούκας το μόνο που λέει είναι το ρεφραίν! Το κορυφαίο όμως είναι το mix ζεμπεκιάς-hiphop.Μόνο εμείς τα στέλνουμε αυτά!

ΥΓ.2: Οι εταιρείες στοιχημάτων μας έχουν στην 19η εώς και τελευταία θέση,ΑΝ περάσουμε στον τελικό.Μακάρι λοιπόν να περάσουμε και να δούμε με ποπ-κορν το μεγάλο FAIL! ! !

4 σχόλια:

  1. το αρθρακι ειναι και γ**ω!αραξε,η ελλαδα ειναι must αυτη την εποχη οποτε θα περασουμε τελικο!δεν θες μονο εσυ να δεις το τραγουδι δυο φορες, βρηκαν και οι ευρωπαιοι ποιον θα δουλευουν φετος.εμενα,να σου πω την αμαρτια μου μ αρεσει παντως το τραγουδακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ααααααααααααραξε χαλλλλλλαρα με φραπεδιά θα πάμε και εφέτο!!! το τραγούδι είναι shit...ζεμπεκιά και χιπ-χοπ!!! μένει να δούμε μίξη lordi με αλκίνοο ιωαννίδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την εχει η ψυχη μου τη θεσσαλονικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι ο στίχος ''το κεφάλι ψηλά και τα πόδια ανοιχτά'' είναι πιο έγκυρος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή