Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΤΣΙΛΙΜΠΟΥΝΙΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΣΙΛΙΜΠΟΥΝΙΔΑΚΗΣ!

Έχετε αναρωτηθεί πώς γίνεται κάθε φορά να υπάρχει κάτι στην επικαιρότητα; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι το επίκαιρο θέμα δεν κρατάει ποτέ πάνω απο 3-4 μέρες; Τέλος, έχετε αναρωτηθεί ότι τα "μεγάλα" θέματα ΠΟΤΕ δεν συμπίπτει το ένα με το άλλο, αλλά εμφανίζονται το ένα μετά από το άλλο, τη στιγμή μάλιστα που αυτό το άλλο αρχίζει και γίνεται βαρετό και πολυσυζητημένο; Έχετε αναρωτηθεί ότι όλα αυτά τα επίκαιρα θέματα ΠΟΤΕ δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία; Θέλετε ένα παράδειγμα;Από πού να αρχίσω;Ας προσπαθησω να κάνω μια προσπάθεια.

  1. 19-2-2011: Ο Ολυμπιακός κερδίζει με τη βοήθεια της διαιτησίας 2-1 τον Παναθηναικό και οι οπαδοί των ερυθρόλευκων προκαλούν επεισόδια, πρώτη φορά τέτοιας έντασης στο Καραισκάκη.Τα δελτία ειδησεων έχουν το θέμα της βίας στα γήπεδα για 4-5 μερούλες.
  2. 1-3-2011 εως 10-3-2011: Οι αντιδράσεις για την μη τοποθέτηση ΧΥΤΑ στην Κερατέα γίνονται ολοένα και σφοδρότερες και τα σκηνικά βίας καλυπτονται συνεχως από ρεπορτάζ στα διάφορα δελτία ειδήσεων.
  3. 15-3-2011: Το θέμα του Καντάφι που επελαυνει στην ίδια του την χώρα φτάνει στο αποκορύφωμά του, παραγκωνίζοντας όλα τα άλλα, λόγω του θανάτου του γιου του και 3 εγγονιών του.
  4. 20-3-2011: Θα αναφερθώ σε οικονομική είδηση για πρώτη φορά. Σημειωτέον: Τα πέρι ΔΝΤ πάντα ήταν στην επικαιρότητα και τα οικονομικά πάντα απασχολούσαν τα δελτία ειδήσεων.Σε όλα τα δελτία που χω παρακολουθήσει φέτος, ακόμα και σε αυτά που είχαν επίκαιρα θέματα τα υπόλοιπα που παραθέτω, τα οικονομικά ήταν σε 2η-3η μοίρα.Πάντως, οι φήμες που ήθελαν την Ελλάδα να πτωχευει ανημερα της 25ης Μαρτίου επικρατούσε στην κεντική θεματολογία των δελτίων.Οι φήμες διαψεύστηκαν και ο καθένας τράβηξε για το σπίτι του.
  5. Περίοδος Πάσχα: Κλασικά εικονογραφημένα!!! Ποιος πάει πού, τι κάνει, πως τα περνάει,τι κίνηση έχει , πόσο κάνει το αρνί, τι παίζει με έθιμα-φωτοβολίδες-αυγά-ταξιδιώτες-άγια μέρη-ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ (διάολε χωρίς αυτην τη σειρά το Πάσχα δεν θα γιορταστεί ποτέ ξανά!) κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ.
  6. 30-4-2011: ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ! Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, τρελαμένοι με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο και πάλι το θέμα αυτό μένει 2-3 μέρες στην επικαιρότητα.
  7.  2-5-2011: Οσάμα dead.
Ποιός είναι ο στόχος μου να τα αναφέρω όλα αυτά; Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι  τα ΜΜΕ κατευθύνουν τη μάζα προς το χάος! Τα επίκαιρα θέματα απλά υποσκιάζονται από άλλα, ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ, απλά συζητιούνται.Αφορούν όλες τις γκάμες και δημιουργούν κλίμα πανικού με την έννοια ότι όλα πάνε άσχημα.Απορώ λοιπόν εγώ και εξίσταμαι (αγαπημένη φράση!) : Μήπως ηρθε η ώρα να το γυρίσουμε στο Σταρ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου